Türkiye2053

shutterstock_7831612Sanayi öncesi döneme göre yaklaşık 1,1 dereceyi bulan küresel sıcaklık artışının nedeni olan emisyonların azaltılması için ülkeler hedefler koymaya başladı. Net sıfır emisyon kavramı ilk olarak
2015’te imzalanan Paris Anlaşması’nda kullanılırken, İsveç 2017 yılında, 2045’te karbon nötr olma taahhüdünde bulunan ilk ülke oldu. Türkiye olarak biz de 2053 yılına kadar karbon emisyonumuzu sıfıra ulaştıracağımızı taahhüt ettik.

Ülkeler bu taahhüdü verirken; İlgili tüm tarafların içinde olduğu ve karbon emisyonuna sebep olan kurum/kuruluşların ortak bir bakış açısında olması ve birlikte hareket etmesi gerektiği aşikardır.

Biz de Vericert olarak bu taahhüde kurum/kuruluşlarımızla birlikte Türkiye’nin bu hedefine katkı verdiğimizi göstermek, farkındalığın artmasını sağlamak ve başarılı örneklerini yayarak diğer kuruluşlara ilham vermek istiyoruz. Bu amaçla http://www.turkiye2053veotesi.org platformunu oluşturduk. Bu platform sadece 2053 yılını değil daha ötesini ve karbon emisyonunun sürdürülebilir bir şekilde azaltılması konusunda katkı üretmeye çalışan bir platform.

Vericert’in hali hazırda ISO 14001 ve ISO 50001 belge sahibi kuruluşları, yönetim sistemlerini etkili şekilde işletmektedirler. Sizin de sürdürülebilirlik için çalışmalarınız olduğunu tahmin ediyorum. Etkili şekilde işletilen bu sistemler kuruluşun karbon emisyonlarının azaltılması konusunda çok ciddi katkı sağlamaktadır. İşte oluşturduğumuz Turkiye 2053 platfomunda kuruluşlarımızın gerçekleştirdikleri projelerle elde ettikleri bu azaltımlarını yayınlayarak kurum olarak katkılarını herkes ile paylaşmak istiyoruz.
Firmalarımızdan projelerle elde edilen karbon azaltımı hesaplamalarını göndermelerini isteyerek bu projelerdeki karbon azaltımının doğrulamasını da Vericert olarak biz yaparak ardından projeleri yayınlıyoruz.

Biz yönetim sistem denetimlerini gerçekleştirirken yaptığımız denetimlerle her zaman müşterimize katkı sağlamayı hedefledik. Bu projeyle de hem müşterilerimize, hem Türkiye’nin hedeflerine hem de dünyamıza katkı sunmayı hedefliyoruz.

Sizlerin de projelerini bu platformda görmek ümidi ile gerçekleştirebileceğimiz işbirliğine davetimizi sunarız.

PROJEYE KATILIM İÇİN LÜTFEN https://www.turkiye2053veotesi.org SAYFASINI ZİYARET EDİN.

Yorum bırakın